09 juni 2014

Frank van Hemert


Atelier Frank van Hemert, Enny Verhey in gesprek met Frank van Hemert.

Tot en met 31 augustes is een nieuwe serie werk, "In der Luft", van Frank van Hemert te zien in het Singer Museum in Laren. (hk)

"Vanaf 29 mei presenteert Singer Laren de nieuwste serie van beeldend kunstenaar Frank van Hemert: In der Luft. In deze twaalf krachtig expressieve en tegelijkertijd poëtische schilderingen op papier zweeft een solitaire man gewichtloos in het heelal. De levensgrote man, die slechts met enkele contourlijnen is aangeduid, schreeuwt onhoorbaar in de oneindige ruimte. Hij is losgezongen van iedere menselijke maat of referentie.

Frank van Hemert werkt vrijwel uitsluitend in reeksen waarin hij belangrijke thema's van het menselijk bestaan centraal stelt. In eerdere series kwamen de volgende onderwerpen aan bod: geboorte, leven en dood, hoop, waanzin en verlossing, eenzaamheid en verlangen, afzondering en terugkeer, zelfbeschadiging en overleven. Vertrekpunt voor zijn nieuwste serie vormde het gelijknamige gedicht van de Roemeense dichter Paul Celan (1920-1970). In der Luft gaat over de noodzaak van intermenselijk contact dat als referentiepunt dient voor de eigen identiteit." (bron: Singer Museum)

> Frank van Hemert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten